Hoe gaat het nu

Hoe gaat het nu

28 februari 2015 0 Door Yildiz

Eind zomer/najaar vorig jaar ben ik voor het eerst begonnen met hockeyen met het nieuw opgerichte bedrijfshockeyteam van mijn werk. Bij de eerste oefeningen merkte ik dat mijn conditie 0,0 was, na honderd meter rennen raakte ik al buiten adem.
Daarom ben ik eind september begonnen met hardlopen met de hoop een betere conditie te krijgen. Ik liep een 2,5 kilometer rondje in het Amsterdamse bos. In het begin was het meer wandelen dan hardlopen. Mijn doel was 2,5 km achter elkaar te kunnen hardlopen.
4 a 5 avonden na het werk liep ik het zelfde rondje, in korte tijd kon ik het rondje achter elkaar hardlopen. Het is heerlijk om te hardlopen en dan ‘s avonds met prikkelende benen op de bank geeft een heerlijk gevoel. Je merkt dat je lichaam aan het herstellen/versterken is.
Na de 2,5 km verlegde ik mijn doel naar de 5 km en dacht om een wedstrijd mee te doen. Na googellen kwam op de Kerstloop in het Amsterdamse bos georganiseerd door AV Startbaan (Amstelveen). Het was voor mij bekend terrein, de start en finish is een paar straten verder. En het parkoers het rondje wat ik liep.
Ik trainde vaker, werken aan een snellere tijd.
Oktober kon ik al 5 kilometer lopen en probeerde eind oktober om mijn grens te verleggen om uit te proberen hoever ik kon hardlopen. 6km ging goed, 7km ging goed, bij de 8km begon ik last onder mijn knie te krijgen en ging verder, maar bij 9km werd het erger. Ik ging maar rustig naar huis lopen. De volgende dag kon ik bijna niet lopen, stijf en pijnlijk. Weken heb ik last van gehad. Ik ging naar de Fysio en moest rustig aandoen, fietsen in plaats van hardlopen. IK was bang dat ik met de Kerstloop niet mee kon doen. Gelukkig kon ik begin december weer rustig beginnen.
Ik had alle beginners fouten die er zijn gemaakt. Te veel achter elkaar trainen zonder een rustdag in te lassen. Je lichaam moet ook herstellen, dus neem ook je rust.
Geen goede schoenen. Voor twee tientjes had ik bij de outlet Adidas schoenen gekocht. Voordat je begint weet je niet of je wel blijft hardlopen. Mijn doel was 2,5 kilometer kunnen hardlopen voor de hockeywedstrijden. Daarom had ik niet gelijk dure hardloopschoenen aangeschaft.
Op advies van mijn fysiotherapeut ben ik naar een hardloop speciaal zaak op de Amsterdamseweg gegaan ( Runners World ). Vriendelijke verkoopster heeft mij geholpen aan Asics hardloopschoenen, deze lopen heerlijk en begon in december weer te hardlopen maar midden december kreeg ik de griep, gelukkig 2 dagen koorts, het was een milde vorm en kon een paar dagen later weer.
Ik had nog maar een week om voor de Kerstloop te trainen en daar kwam Kerst ook nog eens tussen.
De Kerstloop had ik (voor mijzelf) in een mooie tijd gelopen en daar was ik apen trots op. Het was zo mooi om aan een loop mee te doen dat proeft naar meer
Bij de Kerstloop herkende ik iemand van de organisatie en dacht na de wedstrijd ik ga kijken of AV Startbaan iets voor mij is. In januari heb ik mij ingeschreven.
Nu ben ik 2 maanden lid van de atletiek vereniging. Op de maandag en woensdag avond trainen we met de donkere dagen op de baan.
Met een groep hardlopen is gezelliger dan alleen en je blijft gemotiveerd om er uit te gaan. In het voorjaar trainen we in het Amsterdamse bos.

De vereniging heeft aan mij gevraagd of ik wilde mee te helpen met een hardloopevenement. “de Midzomernachtcross” ik mag de inschrijf/en uitslag verwerking verzorgen omdat de gene die hiervoor verantwoordelijk is gaat verhuizen. Met mijn ICT achtergrond vind ik het een eer en geweldig om het te mogen doen. Helaas kan ik dan niet meedoen maar het organiseren van een wedstrijd is ook heel erg leuk.
Verder heb ik mij ingeschreven voor de volgende wedstrijd een 5 km wedstrijd in Aalsmeer over twee weken.
Dit is zo een beetje mijn hardloop geschiedenis kort maar krachtig.

Wat ik heb geleerd als beginneling vraag niet te veel van je lichaam een blessure ligt zo op de loer, gebruik een schema. Evy is een goede hulpmiddel.
Een atletiek vereniging of loop groep kan je goed adviseren. In je omgeving zullen er verschillende mogelijkheden zijn.
Wil je meer informatie over de Midzomernachtcross of ook meedoen ga naar : http://www.midzomernachtcross.nl/

Facebook Comments