Eerste keer 20km en daarna heerlijke voetenbehandeling

Eerste keer 20km en daarna heerlijke voetenbehandeling

8 maart 2015 0 Door Yildiz

Ik had mij voorgenomen om vanochtend vroeg op te staan om lekker te gaan hardlopen, maar het vroege rennen werd 9.30 uur.

De allergie speelt wel op maar misschien loop ik het er wel uit. Lekker in de frisse lucht door het bos dan komt het vast wel goed. Ik liep richting het Amsterdamse bos en wilde dan naar de Bosbaan via de boswinkel.  Mijn tempo probeerde ik op de 10km/h te houden en dat ging aardig goed.  Een lekker tempo waar ik niet buiten adem van raak en afstanden mee kan maken. Muziek aan en via Runkeeper om de 250 meter informatie over de loop.

Je kunt merken dat de het drukker is aan de “Amsterdam” kant van het bos. Veel loopgroepen waren aan het trainen. Mijn intentie was om tot de boswinkel te lopen en dan weer terug naar huis te gaan. Daar aangekomen stond er 8 km op de teller en omdat ik nog nergens last van had bleef ik doorlopen naar de Kanovijver en daarna richting pannenkoeken boerderij te gaan.

Er stond best wel een stevige tegenwind langs de Bosbaan. Ongeveer 2 kilometer bikkelen en maar als beloning aan de andere kant wind mee.
Aangekomen bij de Boswinkel stond de teller op 13 kilometer. Ik heb even een 5 minuten break genomen om water te drinken en te kijken waar op 19 juni de www.midzomernachtcross.nl zal zijn. De Boswinkel verkoopt souvenirs en je leert daar van alles over het ontstaan van het Amsterdamse bos.

voetverzorgingIk had al uitgerekend dat  als ik de korte route richting huis zou lopen de totale afstand ongeveer 20 kilometer zou zijn. Gelukkig had ik genoeg energie om het te lopen en hoefde ik niet met “de 199” richting huis te gaan.
Mijn looprondjes zijn altijd rond het zuidelijke deel van het bos waar ik bijna alle paden heb gehad. Het noordelijke deel van het bos is nu een nieuw terrein om te ontdekken. De bewegwijzerring is goed en dat helpt om niet te verdwalen.
Al snel was ik bij de A9  waar je onder het viaduct door naar de zuidelijke kant gaat . Daar stond de teller op 17km. Nog 3 kilometer en dan heb ik voor het eerst 20 km gelopen.
Ik begon wel te merken dat mijn energie opraakte. Apart gevoel is dat, je bent niet moe en hebt nergens last van maar je voelt gewoon dat er minder energie is voor je spieren.
Vreemd genoeg is er weer energie om verder te gaan. Ik merkte dat de route naar huis niet aan de 20km zou komen, daarom besloot ik om een omweg te nemen via de camping en daarna richting huis.
Thuisgekomen werd ik enthousiast ontvangen door mijn lief. Zij had mijn runkeeper bericht gezien hoeveel ik had gelopen. Ik voelde al mijn spiertjes in mijn benen en voeten.
Wat ben ik blij dat mijn lief pedicure is. Mijn benen en voeten kregen dan ook een heerlijke massage. Dank je wel Yippie
Een half jaar geleden had ik niet verwacht ooit een  Marathon te kunnen lopen, maar na vandaag begin ik er steeds meer in te geloven dat het mij gaat lukken om dit jaar nog de Marathon van Istanbul  te lopen (15 november 2015)

Facebook Comments