36e Midzomernachtcross Amsterdamse bos

36e Midzomernachtcross Amsterdamse bos

3 maart 2015 0 Door Yildiz

mznc_2015aAfgelopen december heb ik de 5 km van de kerstloop gelopen. Trots was ik op het resultaat wat ik gehaald had en wil weer eens aan zo’n hardloop wedstrijd mee doen. De sfeer was erg gezellig en van enige concurrentie was geen spraken zoals in andere sporten. Ik was al op zoek naar een leuke loopgroep om aan mijn looptechniek te werken en gezellig op de donkere avonden na het werk te kunnen trainen. November had ik behoorlijk last van mijn knie en heeft weken geduurd voordat het via fysio over ging.
Mijn fysiotherapeut raden mij aan om iets aan mijn techniek te doen.
Tijdens de kerstloop kwam ik op het idee om te kijken of atletiekvereniging Starbaan wat was. In eerste instantie dacht ik dat het te hoog gegrepen en alleen voor fanatieke hardlopers, marathon lopers was en niet voor een beginner als ik.

Na in Google de naam startbaan in te toetsen kwam ik al snel op de site van AV Startbaan en had ik de nodige info en contactgegevens gevonden. Trainingstijden en dagen kwamen goed uit, veel beter dan andere loopgroepen in de buurt. Je kan beginnen met een aantal (5) trainingen mee te doen voordat je beslist om lid te worden.

Ik begon de eerste week van januari en viel gelijk met mijn neus in de boter doordat er een nieuwjaarsreceptie werd georganiseerd door de leden met heerlijke hapjes.
De woensdagen word er op de atletiekbaan getraind. Wat een mooie ervaring om op een echte atletiek baan te rennen. Voor mij was het de eerste keer. De baan is niet zo hard als asfalt, het loopt heerlijk net of er nog een vering is. Als de dagen langer licht blijfven gaat de groep naar het Amsterdamse bos om te trainen. Ik had snel mijn plek je gevonden tussen de verschillende niveau hardlopers en na vijf proef trainingen lid geworden van Ateletiekvereniging Startbaan.

In de avond van de langste dag van het jaar in juni word door AV Startbaan de in het Amsterdamse bos de Midzomernachtcross georganiseerd. Ik was deze hardloopwedstrijd eerder tegen gekomen toen ik naar wedstrijden in de buurt aan het googelen was en had er al een notitie van in mijn agenda gemaakt. Leuk om hieraan deel te nemen. Hoop dan een snellere tijd te kunnen lopen, maar de gezelligheid is al genoeg.
Maar meedoen aan de Midzomernachtcross gaat niet lukken, want ik mag zelf meehelpen met organiseren,
Ik ga samen met Karen de inschrijvingen en uitslag verwerken, met andere woorden “het wedstrijdsecretariaat”. Ik ben verantwoordelijk voor het IT (Computers) gedeelte.
Een mooie ervaring om achter de schermen wat er allemaal bij komt kijken met een hardloop evenement mee te mogen maken.

Ik.. uhh Wij zijn er helemaal klaar voor dat je nu kan inschrijven voor het mooie 36ste Midzomernachtcross in het Amsterdamse bos. op de website kan je terecht voor informatie of als je al gelijk wil aanmelden kan het door hieronder het inschrijfformulier in te vullen.

Facebook Comments