Winter 2021

Winter 2021

7 februari 2021 0 Door Yildiz

Eerste koude winterdag van het jaar. Het begon gisterenavond al kouder te worden. Het KNMI heeft voor het hele land code rood afgekondigd. Door bevroren wissels rijden de treinen de hele dag niet. Ik wilde gaan schrijven dat waarschijnlijk het vliegverkeer ook stil ligt omdat wij nog geen vliegtuigen hadden gehoord. Vliegt er op dit moment een groot vliegtuig laag boven ons huis. Vanwege de Covid-19 maatregelen kan ik niet naar het werk en geef ik vanuit huis online les, dat is met deze gladde omstandigheden wel weer een voordeel.

Na onze wandeling door Siberische toestanden zagen wij dat onze overbuurman, de taxichauffeur problemen met zijn taxibusje had. Wij zaten al lekker op de bank aan onze warme kop koffie met koek. Een jongen van ongeveer 15 of 16 liep langs hem, keek niet om en liep door. Ik dacht bij mijzelf ik zou hem geholpen hebben. Even een duwtje en de arme man kan aan het werk.

7-2-2021 Vroeg op pad om een wandeling te maken.

Ik dacht het en Yip zei het. Een paar minuten later stonden wij bij het busje en hielpen de arme man. Er was een behoorlijke sneeuwduin ontstaan bij de auto en het busje zat met zijn voorbanden er midden in. Hij kon niet meer naar voor en niet meer naar achteren. Duwen naar voor of naar achter hielp niet. Onder de banden van de auto was het bevroren, de sneeuwduin blokkeerde zodat het taxibusje geen kant op kon. Met mijn handen haalde ik het sneeuw bij de welen weg. Yip had het slimme idee om lappen bij de banden neer te leggen. In tussen was er een sterke buurman bijgekomen.
Zo kwam er weer beweging in het busje.

Facebook Comments