Week 8 – Koude week

Week 8 – Koude week

25 februari 2018 Uit Door Yildiz

Nu ik dit stukje schrijf is het zondagmiddag. Buiten is het erg koud en zit ik lekker met mijn benen languit op de bank uit te rusten in de zon. Mijn benen tintelen van de training van vanochtend. Ik vind het leuk om weer iets over hoe het hardlopen deze week verliep te schrijven.

Maandag Sprint training bij AV Startbaan 3,7km
20:00 was het al 2 graden. Ik had een extra inloop ronde  op de baan nodig om warm te worden. Daarna begon Jeroen met de training. Loopscholing techniek en oefeningen. Iedere keer is er een mooi programma. Lange afstanden worden er niet afgelegd tijdens de sprinttraining, ze zijn kort en krachtig. Heerlijk om even hard te mogen gaan, als Garmin gelijk heeft max. 28,7 kph.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2508925798

Dinsdag ochtend 10km en AKU training 

Op dinsdag was het een koude zonnige dag met veel wind. De wind maakt het ook erg koud.
De dinsdagen ben ik vrij en kan dan in de ochtend een rondje hardlopen. Als het koud is doe ik thuis een aantal oefeningen voordat ik naar buiten ga en ik loop wat langer op een rustig tempo. Ik heb een vast 10 kilometer rondje in het bos. Op bepaalde punten ga ik iets sneller, bijvoorbeeld langs de Burgemeester A. Colijn en een aantal plekken in het bos.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2509642808

Dinsdagavond AKU training
Op de dinsdagavonden geef ik training aan een groep enthousiastelingen. Kou, regen en wind het zijn bikkels en staan iedere dinsdag avond paraat. Als trainer langs de kant moet je als het zo koud is extra lagen (thermos)kleding aantrekken en dan nog gaat de koud door de kleding heen. Om warm te blijven loop ik een aantal rondjes met de atleten mee.

Woensdag AV Startbaan 11,3km
Op de woensdagavonden train ik met de lange afstandsgroep van AV Startbaan mee. Wij beginnen met 2km inlopen om daarna oefeningen, loopscholing en techniek te doen. Vaak doe ik aan krachttraining bij Startbaan maar vanavond sluit ik mij aan bij de groep. Op het programma voor vanavond staat 400, 600 intervallen. Ik doe dit 5 maal en begin van rustig naar steeds sneller per serie. Laatste interval kan ik het niet laten om de laatste 200 meter hard te gaan.
Volgens Garmin max. snelheid 22,9kph. Niet zo snel als ik kan sprinten maar tevreden over de training eindig ik met een rondje uitlopen.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2513088292

Donderdag herstelrondje 2,7km
Het was een drukke dag op het werk. Gelukkig is het als je thuis komt weer licht en de zon schijnt maar het is nog steeds erg koud. Van de intensieve training van gisteren ben ik al hersteld. Ik vind het heerlijk om nog een stuk te lopen. Helemaal omdat ik op het werk door vergaderingen heel lang heb moeten zitten. Even de beentjes losmaken.

Vrijdag kort winderig rondje 2,7km
Hè bah.. ga ik ziek worden? Darmen waren behoorlijk ontregeld en had steeds kramp in mijn buik. Hierdoor heb ik zelf een halve dag vrij genomen omdat het op het werk niet meer ging. Buiten was het mooi zonnig maar koud. Waar zou die buikpijn vandaan komen toch niet door het rennen in de kou. Nee dat geloof ik niet want ben wel erger gewend. Gelukkig ging het eind van de middag beter en waagde ik het op een rondje in de buurt. Zo maakte ik mijn ronde van 2,7K af.

Zaterdagmiddag bos 11,22km
Weer zo’n koude zonnige dag met veel wind. De wind maakt het super koud, gevoelstemperatuur -2. Gelukkig helemaal geen last meer van buikpijn.
De nieuwe Runners World ligt op de mat. Ik vind het een fijn blad. Zo doe je inspiratie op voor je trainingen. De 1 minuut training die in het blad staat spreekt mij erg aan. Eigenlijk doe ik al zoiets maar dan op mijn eigen manier.  Ik heb inn de middag gelopen, weer mijn gebruikelijke 10km route in het bos maar met een extra lus de Nieuwe Meerlaan in. Op de gebruikelijke plekken iets sneller. Vlakbij de camping kom ik weer onze Schotse vrienden tegen, heerlijk aan het grazen in de wei. Ze kijken niet eens op als ik een foto maak en voorbij ren.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2518250519

Zondagochtend Startbaan 13km
Het klinkt misschien eentonig maar vandaag is het weer koud. Zelfs iets kouder. Er waait een Russische wind rechtstreeks vanuit Siberië. Het is een droge koude wind, daarom bevriezen de sloten en plassen ook niet goed. Op tv hoor je de journalisten tijdens de Olympische spelen telkens zeggen dat het daar koud is. Nou wij kunnen ook meepraten. Vanochtend vroeg gaan rennen om de sluitingsceremonie te kunnen zien.
Dat het koud is heb ik gemerkt. Bijna 5km nodig om warm te worden. Met koud weer moet je jezelf de tijd geven om warm te worden en dat doe je op een rustig tempo.
Bij Startbaan aangekomen een aantal rondes op de wielerbaan en daar geprobeerd ieder ronde sneller te eindigen. Daarna via Bovenkerk naar huis.
http://www.looptijden.nl/mijn/tijden/details/9909782

Ondanks het koude weer deze week heerlijk hardgelopen. Iedere dag bewegen doet goed. Belangrijk is dat je goed luistert naar je lichaam.
Ik kijk uit naar de komende 5 kilometer wedstrijd, de Voorschoten Loop van Het Circuit op 18 maart. Erg leuk dat AKU met het clubklassement meedoet. Ik sta 4e in het circuitklassement voor mijn categorie. Ik probeer mijn best doen om een plekje hoger te komen.
Hiervoor moet ik op de 5km onder de 21:45 lopen.
http://www.zorgenzekerheidcircuit.nl/circuitklassement/circuit20172018/index.html

 #Hardlopen #AVstartbaan #AKU-Uithoorn #Runners #Running #Training @Amstelpedicure.nl

Facebook Comments