Vergeten op te laden

Vergeten op te laden

6 maart 2016 0 Door Yildiz

Het lijkt mij leuk om ook een blog te beginnen en iedere week mijn hardloop ervaring te delen. Het lezen van andere ervaringen heeft mij erg gemotiveerd om te gaan hardlopen. Ik lees dan ook met heel veel plezier de verhalen van anderen. Ik ben dan wel geen topschrijfster maar hoop dat ik op deze manier anderen ook kan motiveren. De zondagen zal ik met jullie mijn afgelopen hardloopweek delen.

Maandag

Lang weekend achter de rug en vandaag ook nog een vrije dag. Heerlijk is het en dan is het ook nog mijn rustig aan week en dat betekent één duurloop en twee intervaltrainingen in de week.
Vandaag langs Runnersworld Amsterdamse bos om nieuwe schoenen aan te schaffen. Mijn oudste Asics doen het nog prima maar het is altijd leuk om weer naar iets nieuws te kijken. Vroeger was ik niet zo van de schoenen omdat ik met mijn grote voet niet veel pas. Nu met hardloopschoenen vind ik het prachtig om erop uit te gaan voor schoenen.
De intervaltraining op maandag is bij Atletiek Vereniging Startbaan altijd een verrassing. In de winter maanden is het op de wielrenbaan om Startbaan heen. Ik vind het heerlijk om op deze kilometerbaan te trainen. Het is er rustig en dichtbij de club.
Na 2 rondes warmlopen, rek- en strekoefeningen gaat het echte werk beginnen. Helaas weet ik mijn tijden niet omdat ik mijn klokje vergeten ben aan te zetten.

20160229_142326309_iOS

Woensdag

Na een drukke werkdag had ik niet zo veel zin om te gaan trainen. Op buienradar zag ik dat het grootst gedeelte van de training droog zou zijn. Een half uur voor tijd besloot ik om toch te gaan. Het trainingsschema stond maar pas op de website. Woensdag trainen wij op de atletiekbaan. Eerst twee rondes op de wielerbaan warmlopen om daarna loopscholing te krijgen. Er wordt gewerkt om je houding en lopen te verbeteren. Waarschijnlijk omdat het kil is en er regen op komst zou zijn was het niet druk. We hadden bijna een privétrainer tot onze beschikking. Jacqueline gaf aan dat ik te breed loop en als ik mijn armen minder naar buiten uitstak het minder moeite tijdens het lopen zou kosten. Ik heb geprobeerd hier rekening mee te houden maar het is erg moeilijk om je looptechniek te veranderen. Na de loopscholing eventjes pauze om wat te drinken en mededelingen te horen.
Na de pauze stond er 400 meter op het programma met 100 meter rust. Rustig aan gedaan deze avond de 400 meters ging in 1:55. Ik probeerde op mijn loophouding te letten. Laatste 15 minuten helemaal natgeregend, het leek wel ijswater wat er uit de hemel kwam.

Zaterdag

Het is wel mijn rustig aan week maar het begin weer te kriebelen en wilde mijn nieuwe hardloopschoenen uit proberen. Buiten was het mooi weer en dan toch maar een extra rondje hardlopen. Helen vond het leuk om mee te gaan en heeft mijn rondje op de film gezet. Wij waren begin van de dag bij Meram in Osdorp geweest. Meram is een Turks restaurant aan het Sloterplas. In het weekend is er een open buffet en dat wilden wij uitproberen. Na heerlijk gegeten te hebben nog even langs de winkels. Bij de Hema een fietshouder voor de action camera/ iPhone gekocht. Deze is goedkoper en functioneler dan de originele van Sony zelf.
Thuis gekomen moest het uitgeprobeerd worden. Met mijn nieuwe Mizumo’s op pad in het bos. Mijn nieuwe hardloopschoenen zitten heerlijk maar moet ze nog een paar keer inlopen.


Zondag

Met mijn oude vertrouwde Asics die bijna afgedankt moeten worden liep ik de duurloop op zondag. Negen uur moest ik op de afspreekplaats zijn om met de Startbaangroep mee te gaan. Ik was op tijd maar had het tempo er goed in (4:40). Daardoor had ik op de afspreekplek nog tijd om uit te rusten en bij te kletsen. Het is het de derde keer dat ik met de zondaggroep meeloop. Het is steeds dezelfde route waarbij je elk moment kunt. Ik was van plan om ongeveer 22 kilometer te lopen. Dat is bijna een rondje Amsterdamse bos. Temperatuur en weer was heerlijk met een beetje motregen af en toe.
Helaas ging onderweg mijn horloge uit omdat ik hem niet had opgeladen. Gelukkig had ik mijn telefoon bij me met de registratie app van looptijden.nl. Mijn iPhone geeft de afstand nauwkeuriger aan maar het is onderweg makkelijk om op je horloge te kijken. Mijn halve marathon tijd heb ik tijdns training verbeterd, onder de 2 uur gelopen.
21.800 meter in 01:58:30
Zondag 13 maart 2016 staat er een wedstrijd op het programma de Westeinderloop in Aalsmeer

Looptijden

Facebook Comments