Van druif tot wijn: Onze zelfgemaakte rode wijn avontuur

4 februari 2023 0 Door Yildiz

Het was een warme dag in september toen Helen en ik druiven plukten in onze tuin. We hadden al maanden hard gewerkt aan het verzorgen van onze tuin en eindelijk was het moment aangebroken om de vruchten van onze arbeid te plukken. Onze zelfgemaakte wijn van blauwe druiven uit onze tuin bij de Tuinvereniging Langs de Akker is een feestje voor de smaakpapillen. Op 3 september hebben we ze geperst en in potten van 5 liter met bakkersgist laten gisten.

Tijdens de verdere verwerking in oktober en november hebben we de wijn meerdere keren overgeheveld naar schone potten om zo het druivensap te zuiveren. Hierdoor werd de wijn steeds beter en uiteindelijk rond kerst was de wijn klaar om te bottelen.

De smaak van deze zelfgemaakte wijn is uniek en de verfijning die we tijdens het proces hebben doorgevoerd, zorgt voor een fantastische ervaring bij elke slok. Het is een trots gevoel om te weten dat we dit helemaal zelf hebben gedaan en we kunnen niet wachten om onze wijn te delen met familie en vrienden.

In onze tuinvereniging hebben we de mogelijkheid om te genieten van de natuur en tegelijkertijd onze creativiteit en kennis te uiten. Het maken van onze eigen wijn is een prachtig voorbeeld van hoe we deze kans kunnen benutten.

Facebook Comments