TCS Amsterdam halve Marathon.

TCS Amsterdam halve Marathon.

26 oktober 2019 0 Door Yildiz

Ik dacht dat doe ik wel even na een mooie Halve van Haarlem. Ik dacht ik ga wel even een PR lopen…
Maar dit is andere koek.
Ik voelde mij goed, er was niets aan het handje om geen PR te lopen. Alle omstandigheden zijn perfect. Geen regen of wind zoals in Haarlem vorige maand. 13 Graden is heerlijk hardloop weer.

Om een PR te lopen moest ik ongeveer 4:45 min/km lopen had ik berekend, ik loop wel achter de 1 uur 35 hazen. Dat ging een tijdje goed maar de hazen liepen 4:30 min/km en dat was te veel van het goede.
Op de 5 kilometer 23:20 is een mooie 5km tijd. Dat gaat goed dacht ik en rekende snel uit terwijl ik aan het rennen was. Als ik zo doorloop dan is mijn eindtijd 1 uur 39.

De 10km kwam ik door met 48:00 minuten. Snel uitrekenen 1 uur 40 zou mijn eindtijd dan worden. Maar na mij 12de kilometer was ik op, snelheid kelderde en ik snakte naar water. Ik had op de 5km geen water kunnen drinken omdat het daar te druk was en ik mijn tempo niet wilde minderen.

En daar was de AKU drinkpost.. Onder een luid gejuich en een heerlijk bekertje water vervolgde ik mijn weg. Een PR zat er niet in dus heb de wedstrijd verder rustig uitgelopen. Bij het stadion aangekomen zag ik dat de tijd richting de 1 uur 50 liep. Ik wilde binnen deze tijd finishen dus even al mijn kracht verzameld om te versnellen en zo met een tijd van 1:48:39 over de lijn de Halve Marathon beƫindigd.
Erg blij met mijn mooie Medaille en fantastische ervaring.

Facebook Comments