Poelster bosloop 2019

Poelster bosloop 2019

22 april 2019 0 Door Yildiz

Ieder jaar op tweede paasdag wordt er door schaatsvereniging de Poelster een bosloop georganiseerd. Dit jaar is het veel warmer dan voorgaande jaren. Ik kan mij zelfs een jaar herinneren dat het erg koud, regende en er veel wind stond. Maar dit jaar is het extreem warm. Nu ik het schrijf om 16:00 is het 27 graden.

Het is fijn zo’n wedstrijd dichtbij huis, waar je met de fiets heen kan gaan. Zo’n 30 minuten voor de start zijn wij met de fiets van huis vertrokken om er binnen 10 minuten aan te komen.
Door het fietsen en het warme weer heb ik niet veel tijd nodig gehad om in te lopen en kon al snel naar de start.

Start

De start ging vlot en omdat ik mooie plek vooraan had en goed was gestart was ik al gelijk koploper. Ik merkte dat ik een grote voorsprong had en hoefde dan ook niet nog harder te gaan om de eerste 500m op kop te lopen.
De Poelsterloop in 2017 hadden ze mij veel eerder ingehaald, dit jaar kon ik het langer volhouden om vooraan te blijven. Dat is positief.

Finish

Natuurlijk is het geen goed idee om te hard te starten, dat weet ik ook wel. Maar ik vind het leuk en er kunnen mooie plaatjes en film’s van gemaakt worden. Plus dat het een goede training is voor mijn 400m / 800m afstand.
Kon ik de 2:45 min/km 800 meter vol houden dan ben ik heel erg blij op de NK Masters.
Tot de brug kon ik dit tempo aanhouden. Daarna iets minder en na de 600 meter moest ik het rustiger aan doen en werd ik ingehaald.
Ondanks dat het erg warm was heb ik lekker gelopen. Laatste stuk van ongeveer 2 kilometer liep een man achter mij. Een stuk voor de brug vroeg hij aan een toeschouwer “hoeveel is het nog naar de finish”, waarop ik antwoordde zo’n 500 meter en over de brug dan ben je er bijna. Na de brug versnelde hij en haalde mij in. Ik dacht, ik wil ontspannen over de finish en liet hem gaan.

Afstand van het parcours is 5,07 kilometer exact. Er is geen elektronische tijdwaarneming maar een tijdklok bij de finish.
Eenmaal gefinisht komt er een official naar mij toe en feliciteert mij met de tweede plaats en vraagt naar mijn naam.
Blij met mijn tweede plaats maar nog mooier vind ik mijn snelle start en mooie film van Yippie.

Runyildizrun youtube kanaal – Poelster bosloop 2019

Facebook Comments