Mijn eerste 25

Mijn eerste 25

17 april 2016 0 Door Yildiz

Woensdagavond hardlooptraining. Het was een intensieve intervaltraining bij AV Startbaan. 1600 – 1400 – 1200 – 1000 – 800 – 600 -400 – 200
Eerste afstanden zijn lang en moet je 4 rondes over de atletiekbaan. Later gaat het steeds makkelijker als de afstanden korter worden.
Na woensdag niet meer kunnen hardlopen tot,

Bloesempark

Bloesempark, bijna uitgebloeid. Heerlijk hardloopweer

zondagochtend duurloop met de LAG van Startbaan. Vanaf huis kon ik op een rustig tempo (5:40) naar de verzamelplek, vlakbij het gemeentehuis van Amstelveen. Afstand is ongeveer 2,5 km. Heerlijk om op tijd te zijn en niet te hoeven haasten. Anders moet je op een sneller tempo lopen.
Veel deelnemers waren er niet omdat er een meerdere aan wedstrijden meedoen.
Om precies 9 uur gingen wij van start. Hoeveel wil je lopen wordt er aan elkaar gevraagd. Ik was van plan om ongeveer 21 km te lopen. Bij de Pannenkoeken Boerderij ga ik meestal niet verder en neem dan de Bosbaan richting huis. Christine, waarmee ik op kop loop, zei dat ze het “rustig” aan zou doen omdat ze volgende week de marathon van Londen loopt. Ik vind het heerlijk dat ze “de haas” is en zo met een lekker tempo loopt. (5:05 min/km)
Het was heerlijk hardloopweer. Geen wind en ongeveer 6 à 7 graden. De zon schijnt lekker. Helaas waren de eerste twee fonteintjes waar wij langs kwamen stuk en werden overgeslagen. Op 11 km verliet ik de groep om op een rustig tempo huiswaarts te gaan.
Er was een gezellige drukte bij de Bosbaan. Een roeiwedstrijd, leuk om te zien. Maar wat gaan zij snel.
Op ongeveer 16 km over de heuvel heen. Pittige heuvel maar het ging makkelijk. Bij het viaduct over de A9  had ik al de 18 km bereikt, en loop nog steeds zonder moeite. Geen pijntjes of vermoeidheid.
Ik besluit dan ook mijn afstand te verlengen en met een extra ronde door het zuidelijke deel van het bos. Bij Bovenkerk aangekomen had ik de 22 km bereikt. Nog steeds voelt alles goed. Voldoende energie en kracht om nog verder te gaan en dat heb ik dan ook gedaan.
Een paar rondjes om onze wijk om de 25 km vol te lopen.
Mijn eerst 25 km loop!!
Denk niet dat ik dit jaar nog van plan ben om een marathon te gaan lopen. Nee, dat ga ik echt nog niet doen. Nog lang niet. Misschien eind van dit jaar nog een halve marathon. De marathon van Amsterdam gaat het niet worden.
Het lijkt mij juist leuk om als vrijwilliger langs de kant te staan en de atleten te voorzien van een bekertje drinken of een natte spons.

looptijden

Facebook Comments