Koningsdag

Koningsdag

28 april 2016 0 Door Yildiz

Veel wind, af en toe regen en koud was het op Koningsdag. Naar buiten om eropuit te gaan doe ik maar liever niet. Geen training vanavond bij Startbaan. Op mijn buienradar app zie ik dat het de komende uren droog blijft in de middag. Wat maakt het beetje wind en kou nou uit. Het is heerlijk om met ruig weer te gaan hardlopen. Droog naar buiten gaan is fijn daarna maakt het niet uit.

Nadenken over hoe en waar ik heen loop, doe ik bijna niet. Over de heuvel naar de Bosbaan vind ik een mooie route en dan via de Bosbaan langs de boerderijen kom je al op ongeveer 15 kilometer.

5km interval-27-4
Rustig loop ik mijn eerste 5 km, ook over de heuvel met een rustig tempo. Ik voel mijn benen, ze willen sneller. Wat een ongebruikte kracht in mijn benen.
Nee nog niet, het laatste gedeelte. Dan mogen jullie pas, denk ik bij mijzelf.
Na de 5 km ongeveer 1 km met hogere pas frequentie maar lage snelheid. Daar krijg je het warm van.  Gewoon even spelen met mijn passen. Op mijn loophouding letten, techniek is belangrijk.
Na een kilometer weer terug naar mijn begin tempo en daar is de Bosbaan. Een lang recht fietspad langs de roeibaan.
Er staat een fikse tegenwind. Heerlijk om zo op een rustig tempo verder te gaan. Het is een lang eentonig fietspad. Daar komt ook ongemerkt een einde aan.
Waarna de bomen mij beschermen tegen de wind. 10 km al gepasseerd. Ik verhoogde mijn tempo een tikje. Niet alles want dat bewaar ik voor het laatste gedeelte, dan gaan alle remmen los.
Ik kwam aan bij de dijk richting Bovenkerk. Een recht stuk van ongeveer 500 meter. Het punt om te versnellen. Telkens nog wat sneller. Daar raak je buiten adem van. Verzuring treedt op en het gaat niet meer. Heerlijk om even heel hard te gaan. Ik was bij de bocht aangekomen en kon niet meer. Mooi gelopen.
Hierna nog ongeveer 2 kilometer naar huis. Mooi afstand om uit te lopen.
Ik merk dat ik steeds harder kan lopen. Langer kan volhouden. Mooie training op Koningsdag. Thuis aangekomen geeft looptijden ruim 16 km aan.

looptijden-27-4

Facebook Comments