Kerstloop Amstelveen 2015

Kerstloop Amstelveen 2015

27 december 2015 0 Door Yildiz

20151227_153843077_iOS

Wat is het anders om voor de tweede keer met mijn eerste hardloopwedstrijd mee te doen. Vorig jaar was het mijn eerste 5 km. Ik trainde hard om 5 kilometer achter elkaar te lopen. Dit jaar hielp ik mee met de organisatie. Weken bezig geweest met de voorbereiding. Enveloppen klaar maken voor de deelnemers. Testen of het netwerk werk voor de registratie afdeling. Stickeren van enveloppen en ga zo maar door.
Zondag 27 december was het zover. Vroeg op om met mijn kinderen naar voetbal vereniging Roda ’23 te gaan. Mijn dochter en zoon gaan ook helpen en Yusuf gaat zelfs meedoen met de 2,5km.

Er waren vroege vogels bij maar om ongeveer 9:00 begonnen de deelnemers binnen te druppelen. De inschrijf en registratie afdeling kon het makkelijk aan en ieder na inschrijving kon dan ook rap verwerkt worden in het systeem. Daar was ik natuurlijk heel blij om want zo kan ik meedoen met de  wedstrijd. Ik had dan wel geen strategische plek, stond achter in de rij met deelnemers voor de start.
Het start schot ging af en daar gingen de 5 en 10 kilometer wedstrijdlopers.
Het duurde ongeveer een minuut om over de start te gaan en daar ging ik in een te snelle tempo (4:30). Ik liep over het voetpad en kon zo heel wat lopers inhalen.
Eerste bocht en daar staat mijn liefje en kon nog maar net een foto van mij maken.
Het was dit jaar veel drukker naar mijn gevoel. Het zou kunnen omdat ik achterin van start ben gegaan en omdat er ook meer deelnemers zijn door de ideale weersomstandigheden.

Lekker liep ik niet want na 1,5km kakte ik in. Kreeg last van verzuring, was duidelijk te snel van start gegaan en had ook geen warming up gedaan. Ik verwachte ook geen top tijd maar was heel erg benieuwd hoeveel ik na een jaar sneller zou zijn. Langs veel Startbaners kwam ik  die meehielpen als vrijwilliger. Groeten en moedigde mij aan. “Hup Yildiz”
Ik voelde dat ik niet een PR kon neerzeten maar meedoen met deze run is op zich al geweldig.
Na de 3 km was ik aan het kijken of ik Yusuf tegen zou komen. Hij was met de 2,5km groep 5 minuten later van start.
Beide parcours kwamen op ongeveer 3km weer bij elkaar. Ik zag hem niet lopen. Zou het goed gaan met hem?

Na het keerpunt op de 4km lijkt het wel of je stal ruikt en dan een tikje harder kan gaan.

Facebook Comments