Haarlemmermeer Run

Haarlemmermeer Run

2 september 2018 0 Door Yildiz

Een vliegende start op de 5km van 600 meter. Hoe zou dat gaan dacht ik bij mijzelf.

De vliegende start ging niet door. Mysport had het niet voor elkaar gekregen een mat op de start van de 5km te leggen. Jammer is dat zeg want dan is de afstand 5kilometer en nog wat. Dan maar op mijn Garmin tijd kijken hoeveel ik in 5km loop.

Wat een mooie accommodatie is het waar de Haarlemmermeer run start . Het gras is mooi groen en alles ziet er mooi uit. Het is een honkbal vereniging. Boven in het clubgebouw kan je je startnummer ophalen. Gelukkig niet zo druk en werd gelijk geholpen. Toiletten netjes schoon en ook geen wachtrijen. Was iedere wedstrijd maar zo.

Om 11:00 precies ging de startschot. Ik had een mooie positie en na een paar seconde was ik over de startlijn. Heerlijk weer was het. Weinig wind en de zon scheen heerlijk. Temperatuur rond de 20 graden was heerlijk in het begin. Na een kilometertje of twee dacht ik er anders over. Het parcours ging over een recht stuk over een fietspad. Gehele parcours is verkeer vrij.

Na 2 kilometer moest er geklommen worden want we gingen via een brug over een weg. Jammer want had een mooie tempo en dat kon ik hierdoor niet volhouden. Gelukkig was er de andere kant van de brug en dat gebruikte ik om tot rust te komen.

21:45 op de 5km

Geeft Garmin aan met de finish nog honderden meters te gaan. Mooie tijd zonder eind sprint. Laatste stuk iets rustiger, geen eindsprint. Baalde er eigenlijk van dat het geen 5 kilometer is maar ben heel erg blij met het resultaat. Het kan alleen maar beter. 
Afgelopen maand had ik last van de onderkant van mijn rechter voet. Massage en rustig aan trainen heeft geholpen. Vandaag helemaal geen last meer gehad tijdens het rennen.
Op naar donderdag het uur van AKU.

Facebook Comments