Westeinderloop in Aalsmeer

Westeinderloop in Aalsmeer

13 maart 2016 Uit Door Yildiz

Een schema voor sneller of langer hardlopen volg ik niet. Sneller worden wil ik, dat vind ik belangrijk. Een langere afstand is voor mij geen doel om te bereiken. Dat komt omdat het veel meer tijd kost om te trainen. Wat ik doe is trainen om sneller te worden op de 5- en de 10 kilometer. Het schema van AV Startbaan neem ik als leidraad. Iedere maandag en woensdag een ander programma voor de variatie. In het weekend een duurloop of een wedstrijd. Afgelopen zondag heb ik de Westeinderloop gedaan. Weer iets sneller geworden en wat een mooie ervaring.

Maandag

Vanavond naar het Olympisch stadion gaan voor Jury cursus bij Phanos. Ik kan dus niet trainen en dacht overdag laat ik maar weer eens een stukje hardlopen. Een planning of schema heb ik niet. Ik loop hard hoe ik mij voel en er zin in heb. Het voelde goed. Helen ging ook mee en we genoten beide van het mooie weer. Zij op de fiets en ik op mijn Asics. Ik kreeg mijn tempo maar niet hoog. Eerste 5 kilometer liep ik op ongeveer 5:00 na het rustpunt om water te drinken had ik mijn tempo verlaagd tot 6:00. Zal de kilometers van zondag zijn geweest, dus liep ik de verdere afstand met een laag tempo. Om 19:00 was ik in het Olympisch stadion. Wat een mooi gebouw is het. Eerst theorie en daarna mochten we naar buiten. Wij werden in twee groepen verdeeld en ik kreeg het wedstrijdformulier in mijn handen. Onderdeel is verspringen en wij mochten alles klaarmaken voor de wedstrijd. Er komt veel bij kijken het is niet alleen maar een bak zand waar de atleten in moeten springen.

20160307_202357194_iOS (1)

Woensdag

De training bij Startbaan begon met twee rondjes warmlopen op een lager tempo. Het laatste stukje van ongeveer 100 meter mogen we versnellen. Als de trainer het zegt dan versnel ik met een rustige versnelling tot even tegen het max aan. Het is voor mij een sport om mijn snelheidsrecord te verbreken. Op mijn klokje, als deze het goed laat zien, was het deze week 22 kilometer per uur. Ik kan deze snelheid maar heel even vasthouden tijdens het sprinten. Hierna kregen wij loopscholing en daarna interval op de baan. Wij moesten 5 minuten snel en daarna 2 minuut rustig lopen en dat 5 keer. Ik voelde mij goed dus ben ook vol gaan trainen en kon bijna het tempo van groep B bijhouden. Ze waren net iets te snel voor mij.

Vrijdag

Door storingen aan het ICT-systeem hadden wij het extra druk. Na het werk moest ik even mijn hoofd leeglopen. Het was ook schitterend weer en wat is het heerlijk dat het nog licht is als je van je werk thuiskomt. Vlug mijn hardloopschoenen aan gedaan om op een rustig tempo een rondje van 10km te hardlopen. Zo, het weekend kan beginnen

Zondag

Vroeg op om mij klaar te maken voor een wedstrijd in Aalsmeer. De Westeinderloop van AV Aalsmeer. Heb er erg zin in en voel mij ook fit. Wat ik wil is mijn 10 kilometer tijd verbeteren. Vorig jaar liep meestal 5km wedstrijden. Dit jaar wil ik meer aandacht besteden aan de 10km. Ik vind het een lastige afstand. Het is in de eerste kilometers moeilijk te bepalen welk tempo je moet aannemen. Meestal start ik te snel.
Wij waren op tijd in Aalsmeer, erg druk was het niet en dat is eigenlijk wel zo fijn omdat er niet zulke lange rijen voor het toilet en afhalen van het startnummer zijn. We hadden ook een mooi plekje in de kantine van AV Aalsmeer bij de verwarming. Zo kon ik mijn benen lekker warm houden. 11 uur klonk het startschot en daar gingen ik. Ik stond ergens in het midden en probeerde niet te snel te starten. Maar dat is lastig want wat is een mooi tempo voor de eerste kilometers. Ik probeerde 4:40 te lopen maar dat lukte mij na de 4 kilometer niet meer en zakte af naar de 4:55 Bij de finish werd er gezegd dat ik moest wachten voor de prijsuitreiking. Ik zou 1e zijn geworden van de 45+ dames. Uiteindelijk ben ik 2e geworden en mocht toch op het podium staan. Met een mooie tijd wat 61 seconden sneller is dan mijn vorige 10 kilometer tijd ben ik enorm blij.

Zondag 20 maart 2016 staat de Zandvoort Circuit Run op het programma

12823370_1324619914231724_6752862486319587790_o

Facebook Comments