WEEK 10 – Louis Vinkloop Rondje Mokum

WEEK 10 – Louis Vinkloop Rondje Mokum

11 maart 2018 Uit Door Yildiz

Maandag training geven bij startbaan 7k
Gelukkig is de koud weer periode voorbij. Jeroen heeft gevraagd of ik op de maandagavond training kon geven voor de LAG. Leuk om weer eens te doen. Helaas kan ik dan zelf niet met de sprinters trainen. Twee keer achter elkaar is te veel.
Op het programma voor de LAG staat 200-400 intervallen en dat is goed te doen. Jeroen kwam later erbij zodat ik mee kan doen met het interval programma.

Dinsdagochtend 2k
Na een zwaar interval training van maandag bij startbaan een kort herstelrondje van 2K door de wijk.
AKU Training
19:30 begint de training bij AKU. Na een rondje inlopen word je al lekker warm. Daarna oefeningen en loopscholing met de groep. Als trainer loop ik ook een aantal rondes mee met verschillende lopers van de groep. Het programma 200meters interval. Aantal variërend per loper.

Woensdag Startbaan 7,25k
Regen is voorspeld en dat doet het ook tijdens de training bij Startbaan. Eerst was er een overleg over de Lentemarathon. Ik help mee met de organisatie en ben verantwoordelijk voor de inschrijvingen. Alles loopt op rolletjes, er komen veel onderwerpen aan bod, maar ik  kan nog meedoen met de intervallen. Natuurlijk eerst na een goede warming-up.
Interval = 3 min en 1,5 pauze. Helemaal doorweekt maar voldaan naar huis.

Donderdag na het werk 3,75K
Na een drukke werkdag een herstel loop van 3,75K door Bovenkerk. Gelukkig is het nog licht en hoef je niet meer in het donker te lopen.

Vrijdag tijdens de pauze 3k

Vanavond komt er visite er is geen mogelijkheid om na het werk te trainen. Overdag is het prachtig weer. Zonnig en weinig wind. Van een herstel training hoef je niet te zweten en het is niet vermoeiend
Het is goed om in je pauze heerlijk een wandeling te maken. Ik maak er dan een herstel training van. Door het park, langs het golf terrein over het fietspad weer terug.
Heerlijk!

Zaterdag Zoaldz test AKU 11K
9:00 in de ochtend na een paar rondjes inlopen staan wij klaar voor de Zoladz test van Rene bij AKU.
Eerst loop je 6 minuten in hartslag zone 1, daarna 6 minuten in 2 en ga zo maar door tot zone 5.
Bij zone 5 geef je alles. Telkens geef je afstand en hartslag door.  Heel goed om te weten wat je zone’s zijn want zo kan je gericht trainen en haal je meer uit je trainingen. In totaal was het 7K hardlopen op de baan bij AKU.

`s Middags met mijn lief hardlopen. Haar Evy rondje van ongeveer 3K. Zonder te stoppen in een keer gehaald.
Wat kan je daar blij van worden.

Zondag Louis Vinkloop 10 + 1k
Wekker gaat vroeg af, van uitslapen komt er zondagochtend niet van.
Op het programma staat de Louis Vinkloop van het Rondje Mokum bij Atos in Amsterdam Noord.
Het miezert en is kil. Wat voor kleding trek je dan aan. Temperatuur is met boven de 10 graden. Ik besluit 1/2 korte legging en shirt met korte mouwen aan te doen. Het shirt van de Deen. Mooi is die en zit ook lekker. Voor de zekerheid droge kleding en hardloop jas mee.
Atos is bekend terrein voor mij. Vorig jaar heb ik meegedaan met de senioren competitie en een aantal afstanden gelopen.

11:00 knalde de pistool van de starter en weg zijn wij. Ondanks dat ik rustig probeerde te lopen was mijn eerste 400 meters met een tempo van 1:43 daarna 1:46 , 1:40 .
Mooi als het zo gaat. Het parcours was met veel bochten over gras, bruggen en hellingen. Op de 5K  stond er een klok waarop 22:24 staat.

Dat is mooi, als ik zelfde tempo aanhouden, dan loop ik een sub 45. Het hardlopen gaat goed en soepel. In tussen een aantal deelnemers ingehaald en dacht bij mijzelf: “Ik ga mijn iets tempo opvoeren.”
Na een kilometer moest ik weer gas terugnemen, het was te veel van het goede.
Degenen die ik had ingehaald haalde mij weer in en met moeite kon ik hun bijhouden.
Het gaat nog steeds soepel. Geen pijn, geen last van spieren of gewrichten. Het is alleen dat het niet lukt om harder te gaan. Om een hogere tempo aan te houden.
Laatste kilometer, toch proberen om binnen de 45 te finishen. Ik moet dan mijn tempo behoorlijk opvoeren. Wat echter niet lukt.
Atos is in zicht de straat uitlopen en dan naar rechts de baan op. Om te finishen moest ongeveer 3/4 op de baan gelopen worden.
Ik hoor de speaker omroepen dat het nog binnen de 45 minuten is. Ik moet nog 300m lopen.
Er loopt een man ongeveer 50m voor mij en ik dacht ik ga hem voorbij en wil proberen een PR te lopen. Mijn PR staat voor de 10K op 45:25. Mijn laatste krachten roep ik op en haal de 50m in zodat ik net voor deze man finish. Netto 45:29 en derde in mijn categorie.
Goed gelopen en heel blij met mijn resultaat. NA het uitlopen van 1k moesten wij wachten op de uitslag voor de podiumplek.

Klik op foto voor finishfoto’s.

Facebook Comments