NK Masters 2018

NK Masters 2018

7 juni 2018 Uit Door Yildiz

1-2-3 Juni 2018  NK Masters in Gouda

Masters is binnen de atletiek de benaming voor atleten vanaf 35 jaar. Zoals er binnen de atletiek speciale leeftijdscategorieën zijn voor de jeugd van 7-19 jaar, zo zijn er leeftijdscategorieën ingesteld voor ouderen, opdat deze atleten bij wedstrijden met leeftijdsgenoten kunnen strijden. Ook records worden aan de hand van deze leeftijdsindeling bijgehouden. Een categorie bestaat uit atleten die maximaal vijf jaar in leeftijd verschillen.
Bron Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Mastersatletiek )

Vorig jaar was het de eerste keer dat ik deelnam aan de NK Masters Atletiek. Het was een mooi evenement en dit jaar ben ik er ook weer bij. Een week na mijn verjaardag en mag daardoor aan een andere categorie meedoen. Het limiet gaat makkelijker worden maar je tegenstanders zijn hard getrainde atleten. Zelf heb ik ook niet stil gestaan en hoop dit jaar beter te doen.

Vrijdag 1-juni was mijn eerste onderdeel de 800 meter om 20:25. Voor 18:55 moest ik mij melden voor de wedstrijd. Ik kreeg mijn startnummers in een envelop. Twee startnummers, eentje om voor- en eentje om achterop te spelden.
Het was niet zo mooi weer. Ik had de week vooraf getraind op warm weer in de veronderstelling dat het warm zou zijn. Maar dat ging niet op. Telkens was er een regenbui en het was ook nog eens koud.

20:10 Moet je je melden in de callroom. Dat is een grote partytent aan de andere kant van de atletiekbaan. Na het aanmelden mag je plaatsnemen in de wachtruimte. Je spikes worden gecontroleerd en ook of je startnummer klopt. Je voelt de spanning oplopen, gelukkig kan je nog naar het (schone) toilet als het moet. Dat is wel erg makkelijk met baan wedstrijden.

20:25 Onder begeleiding van een jurylid werden wij van de callroom naar de startplekken gebracht. Ik mocht in baan 3 en had even de tijd om de startblok in te stellen en uit te proberen, daarna moesten wij ons gereed maken. Tot twee maal werd de start afgeblazen. De eerste keer een valse start en de tweede keer stond er iemand niet goed. Het is wat, het gaat heel erg officieel. Langs de kant van de baan staan ook verschillende juryleden om alles in de gaten te houden. Want je mag niet buiten je baan lopen. De spanning stijgt hierdoor enorm.

Eindelijk konden wij starten. Naar mijn idee een vlotte start. Na de eerste bocht mag je naar de binnenste baan opschuiven en dan weet je ook wie voor en achter loopt. Ik kwam als tweede door de bocht. Ver voor mij liep  ik kon haar tempo niet bijhouden. Zij finisde 10 seconden eerder. Na een tijd wachten mocht ik op het 2 plekje van het podium staan.

Zaterdag 400 meter mijn tweede afstand om 16:55. Begin van de middag waren wij al op het wedstrijdterrein van AV Gouda. Vandaag zijn er ook clubgenoten van AV Startbaan die meedoen. Gezellig en leuk om ze aan te moedigen. Ook voor de 400 meter moet je eerst aanmelden en voor de wedstrijd naar de callroom, de spikes en het startnummer worden weer gecontroleerd en onder begeleiding worden we weer naar de start gebracht.
Dit maal ging de start niet vlot. Eerst een valse start en de tweede werd afgebroken omdat iemand bewoog. De derde maal was het scheepsrecht en we starten snel. Omdat je niet naast elkaar start en een in afstand van de startpositie is en je ook in je eigen baan blijft weet je niet of je nu voor  of je voor of achter je tegenstanders loopt. Dit weet je het pas na de tweede bocht van de atletiekbaan. Ik had het idee dat ik achter Erica liep en probeerde sneller te zijn. Na de tweede bocht als je 300 meter heb afgelegd begonnen mijn benen te verzuren. Wat je dan voelt lijkt op prikken van naalden in je benen. Je kan dan ook niet veel kracht meer zetten. Ik kom als tweede uit de bocht. De laatste 100 meter gaan moeizaam. De afstand word minder met mijn achtervolger. Even doorzetten en met een paar honderdste voorsprong gefinisht. 2. plaats op de 400 meter.

Zondag om 12:40 is de 200 meter. Al op tijd waren wij in Gouda. Het beloofd een mooie dag te worden.

Voor goed herstel van je spieren gebruik je sportvoeding van EnduroSportZ  https://endurosportz.nl

 

 

Facebook Comments