Antwerpen, Breda

6 juni 2014 Uit Door Yildiz

Moerdijk, `s Hertogenbosch, Roosendaal, Antwerpen, Breda

IMG_0968Hebben allen deze week een verband met elkaar. Deze week heb ik een week vrij en waren wij van plan om twee steden te bezoeken, Antwerpen en Breda.
Antwerpen hadden wij geboekt via treinreiswinkel en Breda via de NS Spoorvoordeel. Beide hebben wij nog op het laatste moment via internet geboekt. Wat is het tegenwoordig makkelijk om het een en ander via internet te regelen. En omdat we op het laatste moment doen is er geen annuleringsverzekering nodig. Eerst hadden we ideeën om weer met de trein naar Wales te gaan maar daar is het niet van gekomen. Vorig jaar precies deze tijd waren we met de trein naar Engeland het plaatsje Barmouth in Wales. Schitterend was het, we denken er nog steeds met veel plezier naar terug. Eigenlijk is het sinds die tijd dat we vaker met de trein reizen. Er is telkens iets te beleven en geen gedoe met de auto. Maandag ochtend stond wij klaar op Schiphol station, “De Intercity direct” richting Rotterdam rijd niet. Ooooo was onze eerste reactie, wat nu?
Er waren problemen op de Moerdijk brug. Een wagon zou zijn losgegaan en de trein stond met defect op de brug. Tijdens het bericht ging de Thalys langs. Hoe gaat die trein dan naar Parijs?
Het beste konden wij via `s Hertogenbosch met de trein omrijden. Vlug naar het andere perron en even later kwam de Intercity richting Heerlen aan. Deze moesten wij nemen en in Den Bosch uitstappen. Onderweg dacht ik nog even om in `s Hertogenbosch Bosche bollen te gaan halen, maar goed dat hebben we maar niet gedaan. Ik was deze week op de weegschaal gaan staan en daar werd ik niet vrolijk van. We moesten daarna de Intercity naar Roosendaal nemen en deze zou vertrekken precies als wij aankwamen. Wij hoopten nog dat we in deze intercity konden maar je weet het als iets fout gaat dan gaat ook alles fout, dus haalden wij de trein niet en moesten een half uur wachten op de volgende. Om lekkernij te gaan halen leek ons geen goed idee. We moesten proberen zo snel mogelijk in Antwerpen te komen. De Intercity was op tijd en we konden na een half uur wachten richting Roosendaal. De stoptrein naar Antwerpen stond klaar maar die lieten we maar gaan om de intercity te nemen. Dan ben je sneller in Antwerpen. Maar je kan het al wel raden als er iets fout gaat dan zal er nog meer niet zoals het moet gaan. Dus dit gaat ook fout. We stonden netjes te wachten op de Intercity word er 10 minuten voor komst omgeroepen dat de Intercity niet naar Antweroen zal gaan en je de stoptrein moet nemen. Iedereen rennen naar de oude boemeltreintje, wat een wonder dat er voor iedereen een zit plek was en niemand hoefde te staan. En daar ging het boemeltje stoppen bij ieder station bestemming Antwerpen. Je maakt snel contact met je medereizigers. Veel Aziaten in de trein die zich druk maakten omdat ze hun aansluiting misliepen. Een reiziger die een ander hielp en zijn bakje thee om kieperde. Opeens gingen ze uit de trein en renden naar de intercity die aankwam. Hun plaatsje werd dan ook snel door een aantal Russisch sprekende dames ingenomen. Je kan merken wat voor volk de Russen zijn. Ik zal het maar niet verder omschrijven maar je kan begrijpen dat ze erg aanwezig waren in het trein coupe. Ook zij gingen naar buiten, misschien dachten ze dat de intercity toch wel ging of gingen ze wat anders doen. O ja.. Op het station van Roosendaal moeten ze wat doen aan de toiletten. Voor je ze kan vinden en kan gebruiken ben je bijna een kwartier tot halfuur verder.
We zaten in het boemeltje en kwamen aan in het prachtige station van Antwerpen. Wat is het station mooi!!! Verschillende verdiepingen war perrons bevinden. De treinen kan je zien vanaf de centrale aula, beneden stopte een Thalys, boven een boemeltje en verderop een intercity. Heel goed overzichtelijk en makkelijk te bereiken via de centrale aula. Film via mijn iphone maken van de Thalys foto’s van de verschillende perrons met treinen en van de mooie versierde ingang. Overal waar je naar kijkt kon je wel een foto van maken. Je voelde je veilig daar er was geen chaos maar orde, ieder wist waar en hoe ze ergens heen moesten gaan. Wij wisten ook vrij snel waar wij heen moesten gaan en dat was e uitgang. Ons hotel bevind zicht net tegen over het station. Lekker makkelijk en je hoeft daarvoor niet lang te zoeken of te lopen. Het hotel hadden wij dan ook snel gevonden. Kijken of we al kunnen inchecken en dat kon.. maar kregen we te horen, het water is afgesloten omdat er werkzaamheden zijn. Nou dat is voor ons geen probleem., als we maar even onze kamer konden zien en de spullen achter konden laten. We hadden een kamer op de verdieping waar de consul van Mali ook verblijft of was het de consulaat van Mali. Echt duidelijk staat het niet op de deur maar goed dat zegt wat over het hotel of juist over Mali.
Morgen vervolg

Facebook Comments