2X PR

2X PR

18 juni 2017 Uit Door Yildiz


Vandaag met AV Startbaan meegedaan aan de competitie wedstrijd bij AV ATOS. Erg gezellig met de Startbaan dames. Ook van hun super prestatie’s. Hieronder mijn verhaal over de wedstrijd.

12:40 de 100 meter wedstrijd.
Het was erg warm. Ik verwachte door de warmte eigenlijk niet veel bijzonders.
Gelukkig was er om AV ATOS een mooi pad met houtsnippers onder de bomen. Heerlijk in de schaduw en koel.
Een echte diesel ben ik het duurt meer dan 2000 m om op gang te komen. Van wegen de warmte heb ik het maar op rustig inlopen en een aantal kaats en huppel oefeningen gehouden na het inlopen.
Een beetje onwennig stond ik bij de startblokken. blokken stonden precies goed. Na enige tijd mochten wij starten. Ik had een trage start, deze ging niet lekker. Ik kon nog redelijk versnellen tijdens de wedstrijd..
Een PR op de 100 meter. Tijd 15,07 (0.4 sneller)

14:20 de 1500 meter
Het is nog warmer geworden. Ook voor deze afstand ingelopen. Afstand ongeveer 2500 m. Spieren voelen na het inlopen soepeler aan voel dat ik dan ook harder kan. Een paar huppels en kaatsen klaar voor de wedstrijd.
Wat was het warm op de baan. pffff en dan moet je 3 3/4 keer de atletiekbaan. Ik was van plan rustig te starten en mij niet gelijk door de anderen te laten beïnvloeden. Na de tweede ronde begon ik buik krampen te krijgen. Oei heb ik dat. Ik dacht “even volhouden je bent al over de helft.”
Ook had ik het gevoel dat er iemand achter mij aan liep, dat loopt ook erg irritant. Ze wilde mij inhalen maar ik voerde mijn tempo ook omhoog. Laatste ronde was ik er helemaal doorheen. Kramp in buik, warm en snakte naar enige verkoeling die er niet was. nog even doorzetten dacht ik het was al de laatste ronde. Volgens mijn berekeningen kon ik onder de 6 minuten lopen. Ik weet nog dat ik vorige wedstrijden hard had getraind om onder de 6 minuten te kunnen lopen.
Vandaag lukt het mij dan eigenlijk zonder specifiek hierop te trainen. En met de gedachte, rustig lopen ik zie het wel. 🙂
PR op de 1500 meter. Tijd 5:57,37 (6 seconden sneller)
Kuch kuch kuch…

Tegenwoordig train ik op een andere manier en dat helpt enorm. Geheime wapen. 🙂

Facebook Comments