Zandvoort Circuitrun

Zandvoort Circuitrun

22 maart 2016 Uit Door Yildiz

Een drukke week en niet veel trainingsuren. Ook wel goed om na de 10 kilometer wedstrijd in Aalsmeer te herstellen en tot rust te komen. Ik heb niet veel tijd om te rennen en ga dit dus besteden als voorbereiding voor de circuit run in Zandvoort.

Maandag
Na een drukke werkdag even nog in het atletiek handboek de werponderdelen nalezen. Vanavond is het de derde avond van de jurycursus. Erg leuk om meer te weten over atletiek. Niet alleen hardlopen maar ook de andere onderdelen van atletiek vind ik leuk nu ik lid ben van Startbaan. Deze avond hadden wij een andere cursusbegeleider, een “Startbaner”. Ik had het nooit eerder gedaan maar mocht ook kogelstoten en discuswerpen. Mijn kogel stoten was technisch niet in orde maar werd toch goedgekeurd.

https://plus.google.com/105787048528353676492/posts/RQRxfCZifd4

Dinsdag
Vrije dag maar veel te doen daarom niet veel tijd om te hardlopen. Mijn lief fiets mee met mijn rondje Amstelveense Poel van ongeveer 6 kilometer. Deze probeer ik met een vlot tempo te lopen net onder mijn maximale snelheid. De laatste 100 meter eindig ik met een interval.

Woensdag
Avond training bij Startbaan. Op het programma staat 13 x 400 meter met 100 meter rustig lopen tussen de intervallen. Een pittige training, het ging mij goed af. De laatste rondes waren vermoeiend maar kon het goed volhouden. Met ongeveer 1:30 per 400 meter ben ik dik tevreden.

Zondag
Runnersworld Zandvoort circuit run, eerste keer dat ik mee doe en het lijkt mij een prachtig ervaring om op de racebaan te kunnen lopen. Wij waren op tijd in Zandvoort en konden vlakbij het circuit een parkeerplekje vinden. Voor de start kregen wij een warming-up sessie, leuk om aan mee te doen. Ik stond vlakbij de start. Voor ons stond een Lamborghini en reed met veel vroem vroem voor ons uit. De start ging rap, er waren snellere dames waarvan ik het tempo niet kon bijhouden. Eerste kilometer in 4:21 Het zou mooi zijn als ik dit tempo kan aanhouden, maar het parcours heeft behoorlijke hellingen en het loopt schuin waarbij je zijwaarts kracht moet uitoefenen om recht op de baan te blijven. De tweede kilometer 4:39 effect van de hellingen was goed te merken. 3km tempo 4:42, 4 km 4:45 en de laatste kilometer toch nog even versnellen naar 4:29 per kilometer. Met een mooie eindtijd van 23:06 ben ik heel tevreden.
Maandag 28 maart 2016 staat er een wedstrijd op het programma de Poelsterloop te Amstelveen.

114228_finishbefore1_zc16_0c7a1652_online

Facebook Comments