Week 14 – Meentrun Amstelveen

Week 14 – Meentrun Amstelveen

15 april 2018 0 Door Yildiz

Deze week geen weekoverzicht omdat er deze week niet veel bijzonders is gebeurd doordat ik grieperig en snipverkouden was. Gelukkig gaat het eind dan de week beter om dit weekend van het mooi weer te genieten.

Zondag — Meentrun 5km
Of het verstandig is om een wedstrijd te lopen na een week ziek te zijn zal wel niet. Veel verwacht ik er dan ook niet van. Ik vind het gewoon leuk om mee te doen en het weer is ook prachtig.

De start is 5 minuten later. Het lijkt er op dat er dit jaar minder deelnemers zijn. Ik neem ergens in de derde rij vooraan aan de linker kant een plekje. Direct na de start zijn er twee een scherpe bocht naar links door het tunneltje. Na het tunneltje weer een scherpe bocht naar links het fietspad op.

Deze keer ben ik rustiger gestart. Ik vind het leuk om gelijk hard te gaan maar dat hou ik dan maar een paar honderd meter vol. De eerste kilometer halen een paar mannen en een vrouw mij in. Ik loop mijn eigen wedstrijd dus wil niet sneller gaan en mijn eigen tempo (4:15 per km) aanhouden.
Na 1km het fietspad op en een paar bochten en een brug, daarna een lange fietspad langs het golf terrein. Je voelt dat het warm aan het worden is. Voor mij een rustig fietsende EHBOer. Het is heel speciaal om een fietser in te halen ook al fiets ze langzaam.

Tempo wat ik wilde lopen lukt niet en al gezakt naar minder dan 4:30 per kilometer. Het lopen zelf gaat soepel maar kan niet sneller. Na het lange fietspad langs het golfterrein is een bocht en daarna loop je langs de laan v/d Helende Meesters. Daar ben je precies op de helft van de 5km. Heerlijk om voorbij dit punt te lopen.
2. Helft is zwaarder, maar dat ben ik gewend van de 5km. het laatste gedeelte moet je nog een heuvel op, dat is best zwaar.

Net voor de start wordt ik ingehaald. Er was niet genoeg afstand meer om snelheid te maken en haar weer in te halen.
Blij met de derde plek.

Facebook Comments