Week 11 – Trainingsweekend Startbaan & de Voorschotenloop

Week 11 – Trainingsweekend Startbaan & de Voorschotenloop

18 maart 2018 Uit Door Yildiz

Maandag pauze 3k – Rustig tempo
Na een ochtend  zittend op het werk doorgebracht te hebben is het heerlijk om naar buiten te gaan. Het is mooi weer. Rustig lopen tussen de middag bevalt mij wel. Dat is een goede herstel training na de wedstrijd van zondag.
`s Avonds heb ik mij voor de sprint training  afgemeld. Voel de wedstrijd nog in mijn benen en dan is het beter om te rusten ipv te trainen. Dus benen op de bank en naar een mooie serie kijken. nieuwe seizoen “Outlander” op Netflix


Dinsdagochtend – 10K
Een rustig duurloop, geprobeerd een lage hartslag te houden.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2552820478

AKU – Training geven
19:30 begint de training bij AKU. Ik geef training aan een leuke, enthousiaste groep.

Woensdag – 2 + 6K Interval training AV Startbaan
Na het werk zag ik mijn lief uit de flat komen om een rondje te rennen. Ze heeft op mij gewacht en we hebben samen rustig een kleine 2km gelopen. ’s Avonds eerst een overleg over de Lentemarathon en hierna ben ik begonnen aan de interval training na een warming-up. Op het programma staat drie keer een piramide van 500m.

Geprobeerd het in een tempo van 4:10 min/km te lopen.
Trainen nieuwe wedstrijdtempo. 🙂

Donderdag – 3K Rustig tempo in de pauze
Zonnetje schijnt, het is prachtig weer dus even naar buiten in de middagpauze. 3K in de pauze is op een rustige tempo goed te doen.
Sommige trainers zeggen: “van rustig hardlopen word je snel.” Ik probeer het uit.

Vrijdag – 6K Rondje om de Poel
Een vrije dag. Tussen het flyeren voor AmstelPedicure.nl en krantjes van de SP rondbrengen door een rondje om de Poel. Wij staan voor de SP op de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen.

Zaterdag – 4,75K Trainingsweekendje AV Startbaan
De Russische beer is weer terug. Er staat een harde koude wind uit het oosten. Ik vind het niet prettig om met harde windvlagen over de snelweg te rijden dus binnendoor gereden naar Soest. Jeroen heeft een erg leuke training voorbereid. Best pittig door de Soester Duinen. Na de training tijd op je op te frissen en spelletjes te doen. Uno!!! 🙂
Renske heeft een leuke pubquiz voorbereid. Het waren moeilijke vragen maar wat zijn mijn teamgenoten goed. Na de pubquiz heerlijk eten bij de Italiaan.

Zondag – 5K de Voorschotenloop

Wekker gaat vroeg voor een zondagochtend. Er is een wedstrijd van het Zorg en Zekerheid Circuit in Voorschoten. Wat fijn dat je de startnummers en chip van HetCircuit al hebt.
11:00 gaat de start. Vandaag is het nog kouder en staat naar mijn idee nog meer wind. Gelukkig hebben wij de eerste gedeelte de wind mee. Dit maal probeerde ik niet te snel te starten. De wind zorgde wel dat je vooruit wordt geblazen.
1. kilometer in 4:30, 2. in 4:20, 3. in 4:29 en toen moesten wij weer terug met volle koude wind tegen. 4. in 4:49 en laatste kilometer 4:30 (volgens Garmin) Hoe Garmin het gemeten heeft weet ik niet maar mijn netto eindtijd volgens de organisatie is 21:50. Ik was vergeten om mijn horloge te stoppen.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2563345978

Facebook Comments