Ronde Hoeploop

Ronde Hoeploop

8 mei 2016 0 Door Yildiz

Wat warm is het. Gisteren was het ook al zo’n warme dag. Om uit te proberen hoe het is om met warmte te lopen heb ik de dag voordat ik een wedstrijdloop ook gelopen. Ik was eigenlijk van plan om een korte afstand te lopen maar kwam thuis met ongeveer 13,5 km. Was niet echt verstandig.

Gelukkig, voel behalve dat het zo warm was mijn benen goed aan. Fit for run. De wedstrijd zou om 11:30 starten, tijdens het warmste gedeelte van de dag. Ik zou de 17 km doen. Een wedstrijdafstand wat ik niet eerder heb gelopen. Het was nog rustig toen ik aankwam met de auto en on vlakbij een parkeerplekje vinden.

Startnummers moesten bij een sporthal opgehaald worden. Gelukkig was het nog rustig en had ik mijn startnummer snel. Ook was het bij de toiletten rustig. Daar ben ik wel erg blij mee. Het is vaak bij een een wedstrijd erg lastig om nog even naar de toilet te gaan. Daarom probeer ik niet veel te drinken. Heel erg verstandig is het niet als het zo warm is.
Met de Ronde Hoeploop doen ook veel Startbaners mee. Dat maakt het erg gezellig, tot de start nog even kletsen over het een en ander. Voor je het weet is het tijd om je op te stellen voor de start. Ik had geen idee wat mijn tijd zou worden. Het is warm dus tempo zal een stuk lager liggen. Ik maakte een schatting dat ik ongeveer de zelfde tijd als de Dam tot Dam zou lopen. Een vergelijkbare wedstrijd dacht ik. De dam is mijn eerste 10EM wedstrijd en de tijd daarvan was 1:24. Nou dan moet 1:25 wel lukken dacht ik. Gemiddeld onder de 5:00 per km lopen en eventjes stoppen bij ieder waterpost om te drinken dan komt het wel goed dacht ik.
tussentijden
Eerste kilometers merkte ik dat deze doelstellingen bijgesteld moesten worden. Constant op 4:55 lukte tot en met de eerste waterpost op 4 kilometer. Daarna bleef ik op 5:15 lopen. tot aan de 10 kilometer benen werden zwaarder en de zo ook de omstandigheden. Gelukkig was er onderweg door bewoners waterposten opgezet. Watersproeiers om af te koelen. Een collega stond langs de kant om water uit te delen. Een snelle dank je wel. Hoe verder ik kwam hoe zwaarder. Benen wilde niet meer maar toch ging ik door. Tempo was omlaag naar de 5:45. Gelukkig kon ik het dorp al zien. Het werd drukker langs de kant en wat fijn dat je aangemoedigd word. De laatste kilometers moest ik mij er doorheen slepen. Ik had gisteren ook niet moeten moeten rennen dacht ik bij mijzelf.
Voor mij liep een hardloopster. Kilometers liepen wij gelijk. Laatste kilometers ging ze harder. Ik wilde haar volgen maar dat ging echter niet. Het bord met 16km waren wij al gepasseerd en liepen in het dorp. Over een ophaalbrug. Wat was het zwaar om de kleine verhoging te trotseren. Op was ik, maar toch door gaan. Ik blijf hardlopen. Geen pijn geen blessure maar geen kracht meer. Het was ook zo warm.
Ik hoorde de speaker en het klonk steeds harder. De finish moet nu echt in de buurt zijn. En daar was de finish.
Een man maakte een eind sprint en haalde mij in. Dan komt hij maar voor mij binnen, wat maakt het uit. Ik heb de finish gehaald de wedstrijd uitgelopen en met deze omstandigheden.
Starbaners stonden bij de finish en feliciteerde mij. Ik kon niet meer praten voelde mij niet goed en plofte onder een boom op een grasveldje neer.
Het parcours was prachtig. Organisatie top. Na enige tijd was ik bijgekomen.
Nog bij de prijsuitreiking gebleven. Leuk dat er twee Startbaners in de prijzen zijn gevallen.

Nummertje tien in mijn leeftijdscategorie met 1:31:33 als eindtijd. Super blij mee.

Siralama

Facebook Comments