Poelsterloop

Poelsterloop

10 april 2016 0 Door Yildiz

Het stukje over de Poelsterloop had ik al geschreven maar moest het nog nakijken. Druk druk druk en vergeten na te kijken en te plaatsen.
Hieronder het stukje van twee weken geleden.

Paasweekend is al weer achter de rug. Er stond behoorlijk veel wind tijdens de Poelsterbosloop op de tweede dag van Pasen. Veel hardlopen is het deze week niet van gekomen. Weinig kilometers maar het waren zware waarbij ik aandacht moest geven aan het herstel en rust.

20160328_114639424_iOSMaandag
Tweede Pinksterdag. Volgens het weerbericht code Geel. Snel nog op de website van Poelster kijken of de loop wel door gaat. En het gaat door. Ik had mij voorbereid om de 10 Engelse mijl te lopen. Ik ben een type loper die het leuk vind om sneller te lopen en tijden te verbeteren op de korte afstand.
Sneller op de 5 en de 10 kilometer kan ik niet lopen dus vandaar mijn idee om de 10EM te verbeteren. Onderweg naar de Poelster heb ik maar toch bedacht en zo schreef ik mij in voor de 5 kilometer. Er waren veel bekenden van Startbaan en ook van AVA aanwezig. Iemand die mij groette van de facebook groep ILH. 11:20 mochten wij starten. De Poelster is geen grote loop maar er doen snelle lopers aan mee. Ik ging vrij snel van start eigenlijk te snel voor mijn doen maar volgens mijn klokje 3:45 maar of ik op mijn horloge kan vertrouwen? In het begin was ik dan ook de eerste dame maar werd na een kilometer al ingehaald en later op ongeveer op de tweede kilometer en derde kilometer door andere vrouwen. Zo snel als de eerste kilometer was ik al lang niet meer en het zakte af tot aan de derde kilometer. Met een tijd van 22.06 haalde ik als vierde dame de finish. Mooie tijd maar helaas was het parcours niet precies 5 kilometer maar 100m minder dus kan je het eigenlijk geen PR noemen.
Woensdag
Avond training bij Startbaan. Weer een bijzondere loopscholing gekregen van trainer Guillaume. Loopscholing helpt voor een betere houding en looptechniek. Op het interval trainingsprogramma staat een piramide 100 -200 – 300 – 400 – 500 – 400 – 300 -200 -100 En dat twee keer. Een pittige training, het ging mij goed af. De laatste 100 even nog extra hard gelopen. Volgens tomtom horloge met een max. van 23,5 km/h. Dat is het snelste wat ik tot nu toe heb kunnen hardlopen. Ik heb geprobeerd de korte intervallen op mijn snelt te gaan en dat voelde ik ook de dagen erna aan mijn spieren. Het lijkt mij verstandig even rustig aan te doen
Zaterdag
Het is wat een aantal dagen niet getraind en ook vandaag sla ik over. Ik ben van plan om zondagochtend met de lange afstandsgroep van Startbaan mee te lopen. Zaterdag gewerkt aan de nieuwe website van Startbaan. Wat gaat daar veel tijd in zitten. Het is heel veel uitzoek werk. Waarom bepaalde teksten niet op de juiste manier worden getoond. Waarom is de sortering niet goed. Hoe kan je bepaalde velden verbergen of weer tonen. Een leuke uitzoek klus.
Wat nog leuker is dat mijn lief mijn voeten heeft verzorgd. Door het hardlopen en hockeyen heb ik een paar vervellende nagels opgelopen en hier en daar eelt op mijn voeten. Ze vindt het leuk om mijn voeten te behandelen omdat ze zoals ze gezegd veel werk eraan heeft. Met haar sportspecialisatie doet ze het erg goed en ben ik een heel goede klant. Haha
Na een uurtje op de behandelstoel te zitten ben ik blij met mijn voeten. Helen is ook trots op haar behaalde resultaat en ik op mijn mooie en soepele voetjes. Kan ik nog sneller op de volgende wedstrijd zijn.
De volgende wedstrijd is volgende week zondag in Amstelveen, “de Meentrun “
Ik heb mij ingeschreven voor de 10 kilomter en mijn doel is om sneller te zijn dan de vorige.
Pr 10km staat op 47:14

20160328_095940450_iOS

Facebook Comments