Jury Atletiekwedstrijden

Jury Atletiekwedstrijden

27 maart 2016 0 Door Yildiz

Een week van ongeloof, verdriet en boosheid. Het kan toch niet werkelijk zijn, ik hoop dat het allemaal een nachtmerrie is maar helaas word je de volgende dag wakker met de harde werkelijkheid.
Ik begin hiermee mijn blog van deze week om het een plekje tegen.

Maandag
Thuisgekomen van mijn werk schrok ik omdat ik in mijn agenda zag dat vanavond een examen voor het jureren moet afleggen. Veel aandacht had ik er niet aan kunnen besteden dus vlug nog even doornemen. Gelukkig ben ik geslaagd en mag ik jureren bij atletiekwedstrijden. Door de cursus op de maandagavonden heb ik een aantal weken niet met de training mee kunnen doen. Eigenlijk ben ik blij dat het nu achter de rug is en weer kan trainen, want we gaan naar de heuvel in het Amsterdamse bos.


Dinsdag
Om even weg te zijn van de verschrikkelijke beelden is het lekker om even te hardlopen. Rondje bos 8,5 kilometer. Tegenwoordig heb ik gezelschap. Mijn lief fiets mee.  Ik wil kortere afstanden rennen met een hogere snelheid.
Heerlijk gelopen met een tempo bijna aan de 5:00 minuten per kilometer.

Woensdag
Avondtraining bij Startbaan. Weer een bijzondere loopscholing gekregen van trainer Guillaume. Loopscholing helpt voor een betere houding en looptechniek. Op het interval trainingsprogramma staat 13 x 2 minuten met 1 minuut rustig lopen. Een pittige training, het ging mij goed af. De laatste rondes waren vermoeiend maar kon het goed volhouden.

Vrijdag
Na een dag werken is het heerlijk om nog te gaan hardlopen. Ik was woensdag mijn trainingsjack bij Startbaan vergeten en had doorgekregen dat de flyers van de Midzomernachtcross waren gedrukt. Ik had in de kast nog een hardlooprugzak liggen. Koopje van de Nike store. Goed idee om gelijk uit te proberen. Het liefst neem ik geen ballast mee tijdens het hardlopen, maar goed als je iets moet ophalen dan is het handig om het te hebben. Bij Startbaan aangekomen nog een paar rondjes op de kilometer baan om aan een aantal kilometers te komen. Jas en flyers in mijn rugzak en weer terug naar huis. Zo, weer 8 kilometer op de teller.

Zaterdag
Vierde hardlooptraining deze week. Tot nu toe al 500 kilometers er op zitten dit jaar. Drie wedstrijden waarvan twee PR’s op de 10 kilometer. Het lijkt of er geen vooruitgang is maar het verschil op de lange termijn is er wel. De zon scheen in de middag, met een beetje wind was het heerlijk om met korte mouwtjes naar buiten te gaan. Het waren moeizame 13,5 kilometers, waarbij ik net iets onder de 5:30 minuten per kilometer liep. Vreemd dat het soms lekker gaat en de andere keer iets minder. Maar blij dat ik weer gelopen heb.
Na het hardlopen moest de nieuwsbrief voor de midzomernacht gemaakt én verstuurd worden. Na een aantal testen kon de vinger op de knop om ze te versturen. Het was al 20:00 uur geworden, er gaat behoorlijk veel tijd in zitten. Zondag niets in de planning om maandag tweede Paasdag aan de Poelsterloop deel te nemen.
2016-03-26 11.07.24

Facebook Comments