Dam tot Dam 2016

18 september 2016 0 Door Yildiz

dtd-uitslag

Zondag 18 September 2016 de Dam tot Dam. Ik mocht met de wedstrijdlopers starten in het eerste startvak. Startschot is om 10:25 zijn.
Op weg naar Amsterdam was het nog rustig, maar dat is anders op het centraal station. Heel veel deelnemers liepen al  rond. Ik had thuis geen koffie gedronken. Ik wilde niet iets anders doen dan anders. De nacht had ik al slecht geslapen en had erg veel trek in koffie. Vlug een bak koffie scoren dacht ik. Gelukkig was het niet erg druk bij de AH tot Go en heb een lekker beker koffie gekocht. Makkelijk als je pinpas bij je hebt en ermee kan betalen.

Met een beker koffie in de hand liep ik naar de wagens waar de kleding word ingezameld. Rijen met vrachtwagens stonden klaar. Ik moest bij vrachtwagen nummer 1 zijn. Vlug mijn wedstrijd shirt en schoenen aan en mijn spulletjes in de tas. Deze leverde ik in bij de vrachtwagen. Nu kon ik naar mijn startvak. Even nog rond kijken of ik een bekende zie maar zie niemand.
Aangekomen bij mijn startvak even nog wat inlopen en wat rek en strek oefeningen. Er waren ook twee Startbaners. Leuk om ze nog even te zien. Na de start waren ze zo snel dat ik ze bij de finish weer tegen kom. 🙂

En daar ging het startschot. Ik stond achterin, omdat de wedstrijdgroep niet zo groot is ben ik zo over de start heen. Volgens de tijdregistratie duurde het 25 seconden. Maar daarna ging het ook snel en had je alle ruimte. Dat ging vorig jaar wel heel anders. Al heel snel kwamen wij bij de tunnel. Wat een feest en wat is het leuk dat er overal muziek word gemaakt. De snelheid zit er nu goed in. Dat komt dat je naar beneden gaat. Volgens mijn klokje 4:20
Lekker gaan denk ik bij mijzelf. Ik haal dan ook veel lopers in. Het is leuk om in een tunnel te lopen. JE merkt niet als je weer naar boven moet gaat en blijf met deze snelheid lopen. Ik probeer iets rustiger te lopen maar tempo blijft hoog. Ik denk dan bij mijzelf en reken als ik deze tempo kan blijven lopen dan kan ik de 10EM in 1:15 lopen. Dat zou wel erg mooi zijn en bleef met 4:30 de tunnel omhoog houden. Dat begon mij te breken en het werd zwaar. Tempo ging omlaag.
Wat mooi dat de organisatie om de kilometer een mooie kilometer bord heeft gezet. hiermee rekende ik mijn tempo uit. tijd van mijn klokje gedeeld door de afstand. het verschil met de vorige kilometer.
Er gaat wat o in je hoofd tijdens het hardlopen. heel veel rekenwerk. 🙂 Na mate de kilometers vorderden werd het rekenwerk moeilijker. Dat komt zeker omdat je moe word. Uiteindelijk denk je wat waakt het uit wat voor tijd je loopt ik wil even stoppen even ene pauze inlassen. Het duiveltje op je schouder fluistert in je oor stop er mee wat maakt het uit ga lekker even genieten en ga straks verder. En dan word er opeens vanuit de toeschouwers “Hup Yildiz zet hem op”gezegd, dat geeft je power en meer kracht.

Facebook Comments